ULUSLARARASI MARKA TESCİLİ:
Türkiye de tescili yapılmış bir marka ancak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde korunur.Sınırları aşan piyasa düzeni içinde, marka korumasının yalnızca ülkelerin sınırları içinde kalması yetersiz kalmıştır.Bu sebeple 1989 yılında uluslararası Madrid Protokolü kabul edilmiş ve 1 Nisan 1996 da uygulamaya başlamıştır. uluslararası marka tescili işlemleri, Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) bünyesinde oluşturulan uluslararası Büro tarafından yürütülmektedir. Marka, ulusal ofis tarafından tescil edildikten veya tescil için başvuru yapıldıktan sonra, marka sahibi koruma istediği Anlaşmaya taraf 75 ülkede, bir dil, bir formla ve bir ücret ödenerek başvuru yapabilmektedir.
Buna göre uluslararası tescil yaptırmak isteyenler kendi ülkesinde marka tescili yaptırdıktan sonra veya sadece marka tescil başvurusunda bulunduktan sonra bu başvuruya dayalı olarak uluslararası tescil başvurusunda bulunabilirler. Protokole göre uluslararası tescil iptal edilse bile, bu tesciller ülkeler bazında ilk başvuru tarihi esas alınarak ulusal tescile çevrilebilecektir.
İhracat yapan firmaların markalarını Türkiye de tescil yaptırdıktan sonra ihracat yaptıkları ülkeler de mutlaka tescil yaptırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde kendi markalarının yada benzerinin ihracat yaptıkları ülkede tescilli olması durumunda mallarına el konulması yada para cezaları gibi hukuki neticelere muhatap olunabilmektedir.
Avrupa topluluğu marka tescili
Madrid protokulüne göre yurtdışı marka tescili
Madrid Protokolüne üye ülkeler ve ücret listesi
Markanın Hukuka Konu Olması ve Hukuksal Bilgiler
Yurtdışı marka tescili fiyat hesaplama
HABERLER
ANKET
MERKEZ
İstiklal. Cad. Terkoz Çıkmazı Karaaslan İş Merk. Kat:3
Taksim Beyoğlu / İstanbul
TEL : 0 (212) 252 08 38 GSM : 0 532 675 72 40
ŞUBE
İnönü Bulvarı Bedesten İş Merkezi Kat:6 No:605
Düvenönü
Melikgazi / Kayseri
TEL :
0 (352) 336 63 83 GSM : 0 532 675 72 30